Мастер клас

Обука на локалните готвачи за подготовка на нови типови на храна и збогатување на постоечките менија.

Велосипедизам

Неверојатна обиколка на Охридско езеро со незаборавни глетки “Заобиколи го езерото, почитувај го езерото”.

Планинска тура

Прекрасна велосипедска тура по падините на Галичица „Spiridon Adventure“ од која ќе останете без здив.

Локална храна

Коктел “Охридско зајди сонце” со Даниел Новиќ и дегустација на охридска кујна со шеф Давид Санџакоски и Никола Ангелскоски.

Гала вечера

Подготвена од Мишелин стар Џорџио Диана заедно со уште еден славен готвач Раду Зарнеску ( со пријавување ).

Морска храна

Дегустација на риба и морски производи “Метро“ со Дејан Карапеев, сервирани покрај обалата на езерото.

Агенда

 • Ден 1 – Петок, 12.10

  11:00 Пресконференција, пристигнување и добредојде на шефовите: Michelin Chef: Giorgio Diana, Djordje Kostic, Radu Zanescu – SU Hotel
  14:00 Мастер клас (од затворен тип) – Faculty of Tourism & Hospitality
  15:00 Пристигнување и пријавување на велосипедисти– SU Hotel
  17:00 Коктел Охридско зајди сонце и дегустација на охридска кујна – SU Hotel

 • Ден 2 – Сабота, 13.10

  08:00 Пристигнување и пријавување на велосипедисти– SU Hotel
  09:00 Велосипедска настан “Заобиколи го езерото, почитувај го езерото”
  17:00 Гала вечера подготвена од Мишелин стар Giorgio Diana (со пријавување) – SU Hotel

 • Ден 3 – Недела, 14.10

  08:00 Пристигнување и пријавување на велосипедисти – SU Hotel
  09:00 Планинска велосипедска тура „Spiridon Adventure“
  17:00 Дегустација на риба и морски производи “Метро“ со Дејан Карапеев – SU Hotel

Организатори и помагатели